У Києві підвищили ставки туристичного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві підвищили ставки туристичного збору

Казна та Політика
716
З цього року в столиці в цілому зросте розмір туристичного збору і зміниться принцип його оплати. Сума збору за добу може скласти до 0,5% від мінімальної заробітної плати в 4173 грн (20,87 грн) для внутрішніх туристів і до 5% (208,65 грн) для іноземців.
Про це пише Сегодня з посиланням на начальника управління туризму та промоції КМДА Антона Тараненка.
Йдеться про прийняття Верховною Радою закону про внесення змін до Податкового кодексу в частині туристичного збору, який набрав чинності з 1 січня цього року. Зараз туристичний збір становить 1% від загальної вартості проживання.
“Наприклад, якщо турист приїхав до Києва і заплатив $500 за п’ятиденне проживання, то відсоток збору від цієї суми складе $5”, – зазначив чиновник.
“Зараз ми тільки обговорюємо ті чи інші ставки. По-моєму, ставку потрібно розраховувати виходячи з вартості розміщення. Тому що 5%, наприклад, для хостелів з ціною за ніч в 250 грн – це багато. Так само і для 5-зіркового готелю потрібно визначати ставку виходячи з середньої вартості проживання за добу”, – вважає Тараненко. Здійснювати контроль за збором буде фіскальна служба. “Коли все запрацює, міста разом з бізнесом зможуть акумулювати чималі кошти для розвитку галузі. За минулий рік Київ зібрав 35 мільйонів гривень туристичного збору, що на 25% більше, ніж торік. Це абсолютний рекорд для України”, – каже він.
Що зміниться
  • У новому законі туристичний збір повинні будуть платити постояльці не тільки готелів, але і хостелів, квартир, апартаментів і не від загальної суми проживання, а за добу.
  • Остаточний розмір збору повинна буде ухвалити Київрада на сесії.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас