НАБУ буде розслідувати справу проти Луценка за підозрою в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ буде розслідувати справу проти Луценка за підозрою в корупції

Кримінал
606
Солом’янський райсуд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди генпрокурором України Юрієм Луценком у змові зі своїм першим заступником Дмитром Сторожуком.
Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому 10 січня 2019 року.
Зазначається, що 17 жовтня 2018 року на особистому прийомі у голови Служби безпеки Василя Грицака на Луценка і Сторожука подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину.
Заявник стверджує, що Луценко і Сторожук скоїли правопорушення за ст. 27 (види співучасників), 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (отримання хабара), 382 (невиконання судового рішення) КК України.
СБУ 30 жовтня 2018 направила звернення в НАБУ “в зв’язку з віднесенням розслідування злочинів до їх компетенції”.
У НАБУ зазначили, що не знайшли ознак складу кримінальних злочинів, віднесених до підслідності детективів бюро, в діях Луценка і Сторожука. У зв’язку з цим в НАБУ відмовилися вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Заявник назвав таку відмову необґрунтованою і звернувся до суду з вимогою все ж внести відомості в ЄРДР.
“Суд постановив зобов’язати посадову особу НАБУ не пізніше 24 годин після отримання копії постанови внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення … почати розслідування і через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам витяг”, – йдеться в рішенні суду.
Зазначається, що рішення оскарженню не підлягає.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас