Alcatel поставляла смартфони з вірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alcatel поставляла смартфони з вірусом

Фондовий ринок
1331
Новий скандал обіцяє виявитися ще більш серйозним, адже тепер мова йде не просто про показ користувачам реклами, а про шкідливе ПЗ, яке, за даними британської Upstream, що спеціалізується на питаннях безпеки, виявилося в моделях Pixi 4 і A3 Max.
Мова йде про фірмовий додаток прогнозу погоди Weather Forecast – World Weather Accurate Radar, у якого крім основної функції виявилися недокументовані і малоприємні для пересічних споживачів можливості. Він збирав дані про IMEI телефонів, адреси електронної пошти та місцезнаходження, а потім відправляв їх на віддалений сервер TCL. Повідомляється про факти підписки на платні сервіси без відома власників телефонів і значні витрати мобільного трафіку.
Інформація про те, як шкідливе ПЗ потрапило в фірмовий погодний додаток TCL, поки відсутня. Наразі програма, яка також була доступна в Google Play, уже видалена з магазину додатків. Остання її версія вийшла 19 грудня 2018 року. Загальна кількість завантажень Weather Forecast – World Weather Accurate Radar перевищує 10 млн, а її середня користувацька оцінка становить 4,4 бала з 5.
До речі, якщо хочете купити новий телефон, але бракує коштів. Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит.

Підібрати кредит

За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас