Пітер Гарнрі: чого очікувати від акцій Facebook, Tesla, Apple, Amazon і Alibaba 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пітер Гарнрі: чого очікувати від акцій Facebook, Tesla, Apple, Amazon і Alibaba 2019 року

Фондовий ринок
888
Для інвесторів і трейдерів минулий рік обернувся тривалими коливаннями з оновленням історичних максимумів і стрибком волатильності. Це відкрило нові можливості для просунутих трейдерів і показало важливість грамотного управління ризиками та диверсифікації портфеля.
На мій погляд, початок 2018 року був шаленим: найкращий січень за останні десятиліття і лютневий хаос.
Подальші події здивували ще більше. Американський ринок акцій миттєво відновився, компенсувавши понад половину втрат, і здавався стійким до середини березня, коли знову почався розпродаж, і акції повернулися до мінімумів лютого.
На ринку панувала паніка, але ситуація стабілізувалася, і американським акціям вдалося у вересні вийти на рекордні максимальні значення, незважаючи на зростаючу напругу між США і Китаєм.
Проте на ринках країн з’явилися тривожні сигнали: китайські акції опинилися в зоні з тенденцією на зниження, а долар США, що зміцнився, і ціни на нафту остаточно добили споживачів на ринках, що розвиваються.
Настрої різко погіршилися, в результаті індекс S&P 500 скоротився на -20,2%. Агресивна позиція Трампа у відносинах з Китаєм також сприяла зміні настроїв в гірший бік.
Якщо розглядати ситуацію з акціями одних з найпопулярніших компаній світу:
  • Facebook
2018 рік виявився для Facebook роком потрясінь. Компанія металася від скандалу до скандалу, і її акції впали на 25,7%.
Інвесторів все більше турбує майбутнє прибуткове зростання, адже засновник і голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанія активніше інвестує у безпеку своїх платформ, що може позначитися на маржі прибутку.
Після стрімкого збільшення грошового потоку від операційної діяльності в 2015 році капіталовкладення зросли майже на 400%.
В результаті цього оцінки Facebook впали до середнього рівня індексу S&P 500. Можна сказати, що Facebook нарешті стала зрілою технологічною компанією, офіційно зареєстрованою на біржі.
Цього року акції організації, ймовірно, продовжать викликати інтерес, адже Facebook залишається одним з найсильніших сучасних споживчих брендів. Але при цьому за компанією як і раніше стежать регулятори і політики, які бажають здобути підтримку електорату.
  • Amazon
У торгового гіганта Amazon видався черговий хороший рік. Акції компанії зросли на 28,4%, прибуток і виручка стабільно збільшувалися.
Проте в четвертому кварталі настрої змінилися, і акції Amazon пережили найсильніший спад з 2016 року — на 26,2%.
Інвестори почали готуватися до уповільнення зростання.
У 2018 році постійно обговорювали регулювання і вивчення методів ведення бізнесу в Amazon, і ця тенденція, ймовірно, збережеться в 2019 році.
Останнім часом інвесторів почала турбувати міжнародна діяльність компанії, яка розвивається не так швидко, як в США, і менш рентабельна.
Amazon — культовий бренд, який добре знають ті, хто інвестує у сфері ритейлу, тому можна очікувати, що і в 2019 році акції компанії потраплять в список найпопулярніших.
  • Alibaba
І для Китаю, і для китайських компаній 2018-й був не найкращим роком. Минулого року акції Alibaba, найбільшої інтернет-організації в країні, впали на 20,8%. І це вкотре показало, що китайська економіка сповільнюється під впливом багатьох факторів, включаючи тарифи на товари, що експортуються в США.
Інвестори довго розглядали Alibaba як спосіб отримати вигоду від швидкого зростання китайської економіки.
Але це зростання зберігається, тому можна чекати, що акції китайських компаній будуть цікавити гравців ринку і в 2019 році.
  • Tesla
Напевно, жодна компанія не зрівняється з Tesla за кількістю скандалів і новин. Акції зросли на 6,9%, але були схильні до високої волатильності: ціна акції змінювалася в діапазоні від 244,59 до 387,46.
Інвестори весь час намагалися переварити інформацію про зростання і чутки про фінансовий стан організації.
Відомий засновник Tesla Ілон Маск сам робить великий внесок у появу нових заголовків.
Очікую, що в 2019 році на компанію чекають як хороші, так і погані новини, адже починається постачання автомобілів Model 3 на європейський ринок, і цього року планується відкриття виробництва машин цієї моделі в Китаї.
  • Apple
Для компанії з найпопулярнішими в минулому акціями і без права на помилку 2018 рік мав вирішальне значення.
Акції Apple впали на 6,8% на тлі новин про те, що попит на нові моделі iPhone не такий високий, як очікувалося.
Все це призвело до несподіваного скорочення прогнозів з виручки на початку січня. Голова компанії Тім Кук визнав, що реальний попит виявився нижчим за очікуваний, особливо в Китаї, на ключовому для майбутнього зростання ринку.
У 2019 році інвестори продовжать стежити за Китаєм, а значить, і за Apple, діяльність якої тісно пов’язана з китайським ринком.
Найпопулярніші акції в Saxo Bank:
Всі ринки:
1. Facebook Inc.
2. Amazon.com Inc.
3. Alibaba Group Holding Ltd.
4. Tesla Inc.
5. Apple Inc.
Центральна та Східна Європа:
1. Facebook Inc.
2. Alibaba Group Holding Ltd.
3. Micron Technology Inc.
4. Apple Inc.
5. Amazon.com Inc.
Пітер Гарнрі, Голова відділу стратегій на фондовому ринку Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас