Moody's: частка дефолтів компаній зі спекулятивним рейтингом зросте в 2019 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: частка дефолтів компаній зі спекулятивним рейтингом зросте в 2019 р

Світ
165
Частка дефолтів серед компаній з рейтингами спекулятивного рівня в світі на кінець 2018 року опустилася до 2,3% порівняно з 2,8% на кінець третього кварталу, повідомило міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service.
Найближчим часом аналітики агентства очікують подальшого зниження показника – до 2% у другому кварталі поточного року.
Однак до кінця 2019 року частка дефолтів може збільшитися до 3% через більш складні ринкові умови на тлі уповільнення темпів економічного зростання, посилення кредитних умов і зростання вартості запозичень, наголошується в повідомленні.
“Ми також очікуємо підвищення волатильності на ринку високоприбуткових активів через невизначеність відносно процентних ставок і геополітичних проблем, включаючи торговельну напруженість між США і Китаєм, хоча більшість компаній з рейтингом Moody’s мають низькі ризики рефінансування в найближчий рік, а корпоративні прибутки і ліквідність залишаються здоровими”, – вважає віце-президент і старший кредитний аналітик Moody’s Шарон Оу.
У грудні в світі про дефолти оголосили 10 компаній зі спекулятивним рейтингом Moody’s, в четвертому кварталі – 17. В результаті за підсумками всього минулого року їх кількість досягла 77, найбільшу кількість дефолтів було відзначено серед рітейлерів (16), а також в нафтогазовій галузі (15).
У США частка дефолтів серед компаній з рейтингами спекулятивного рівня на кінець 2018 року опустилася до 2,8% з 3,3% трьома місяцями раніше, в Європі – до 1,3% з 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас