"Дизельний скандал": Fiat виплатить у США $700 мільйонів за судовими позовами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Дизельний скандал": Fiat виплатить у США $700 мільйонів за судовими позовами

Фондовий ринок
561
Автовиробник Fiat Chrysler виплатить більш ніж 700 мільйонів доларів для врегулювання судових позовів, поданих проти нього мін’юстом США і власниками автомобілів, які звинуватили концерн в установці на дизельні автомобілі програмного забезпечення (ПЗ), що дозволяє фальсифікувати дані тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.
“Позов проти Fiat Chrysler мін’юст США подав у травні 2017 року. Розслідування щодо компанії також окремо ініціювали кілька штатів США. Крім того, колективний позов проти компанії подали десятки автовласників”, – йдеться в повідомленні. Федеральне агентство США з охорони навколишнього середовища і влади штату Каліфорнія заявили, що автоконцерн встановлював на своїх дизельних авто незаконне ПЗ, яке дозволяло приховувати реальний рівень вихлопів і порушувати американські екологічні стандарти.
Мова йде про більш ніж 100 тисяч автомобілів, проданих у США, починаючи з 2014 року, в тому числі про моделях Jeep Grand Cherokee і пікапах Ram. Як повідомляє агентство з посиланням на джерела, представники Fiat Chrysler досягли позасудової угоди, в рамках якої компанія виплатить 311 мільйонів доларів штрафу міністерству юстиції, а також щонайменше 75 мільйонів доларів владі штатів, яка виконує розслідування відносно концерну.
Також компанія виплатить близько 280 мільйонів доларів для врегулювання позову автовласників і неназвану суму владі як компенсацію за забруднення навколишнього середовища. Офіційно про дані домовленості, як очікується, буде оголошено пізніше в четвер.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас