З АТ "Банк Богуслав" було виведено понад 300 млн грн через кредитування пов'язаних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З АТ "Банк Богуслав" було виведено понад 300 млн грн через кредитування пов'язаних осіб

Кредит&Депозит
452
Під час здійснення процедури ліквідації АТ “Банк Богуслав” виявлено, що реальні обсяги операцій за рахунками не відповідають тим, що вказані у фінансовій і податковій звітності і загальна сума заборгованості цих позичальників становить майже 304 млн грн.
Про це передає ФГВФО.
“Під час здійснення процедури ліквідації АТ “Банк Богуслав” виявлено, що упродовж 2016-2017 років банк надав кредитні кошти компаніям, що за різними ознаками пов’язані між собою та\або з банком. Встановлено, зокрема, що компанії-позичальники не мали власних грошових надходжень у кількості, достатній для обслуговування кредитної заборгованості, і здійснювали свою діяльність виключно за рахунок отриманих кредитних коштів”, – йдеться у повідомленні.
Отримані кошти від АТ “Банк Богуслав” ці компанії перераховували на рахунки різних підприємств, відкриті у цьому і в інших банках – на підставі господарських угод, що мають ознаки фіктивності. Є підстави вважати, що й створення компаній-позичальників було фіктивним і вони не мали на меті повернення кредитних коштів.
“Аналіз фінансової звітності позичальників вказує на те, що реальні обсяги операцій за рахунками не відповідають тим, що вказані у фінансовій і податковій звітності; власні необоротні активи у них відсутні або мізерні; оборотні активи переважно складаються з дебіторської заборгованості; господарська діяльність – збиткова або з мінімальним прибутком. У підсумку, загальна сума заборгованості цих позичальників становить майже 304 млн грн, що становить 60% від заборгованості за усіма кредитами, виданими банком”, – пояснили у фонді.
Окрім цього, є всі підстави вважати, що після проведення Національним банком України інспекційної перевірки, виявлення нею кредитних операцій незадовільної якості (з огляду на високу питому вагу непрацюючих кредитів) та недостатнього рівня їх забезпеченості, посадові особи банку вирішили змінити заставу на умовно більш “ліквідну” і у такий спосіб штучно поліпшити фінансовий стан банку. Наприклад, товари в обороті замінено на виробниче обладнання, що належить майновим поручителям, які виступають заставодавцями і за іншими аналогічними кредитами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас