Комітет рекомендує Раді штрафувати за перешкоджання створенню ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет рекомендує Раді штрафувати за перешкоджання створенню ОСББ

Казна та Політика
658
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній раді ухвалити за основу законопроект №5499 про встановлення відповідальності за порушення терміну передачі документації на багатоквартирний будинок, в якому створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).
Так, документом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 1492, якою передбачити відповідальність за порушення терміну передачі технічної та іншої передбаченої законодавством документації на багатоквартирний будинок, в якому створено ОСББ.
Таким чином, порушення посадовими особами суб’єкта господарювання, який здійснював утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території як виконавець відповідних послуг або управління багатоквартирним будинком та/або балансоутримання до створення ОСББ, строків передачі технічної та іншої передбаченої законодавством документації на багатоквартирний будинок спричиняє накладення штрафу на посадових осіб від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зазначимо, що один такий мінімум становить 17 гривень.
Крім того, проектом закону пропонується покласти на районні, районні у місті, міські чи районні суди (суддів) обов’язок щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені цією статтею, а на посадових осіб, уповноважених на те обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями – право складати протоколи про адмінправопорушення, передбачені пропонованою нормою.
“Ухвалення законопроекту стане запобіжним механізмом щодо порушення строків передачі технічної документації на будинок замовниками будівництва або попередніми власниками будинків з метою перешкоджання створенню об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”, – вважають у комітеті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас