Фірташ отримує до $1 млрд доларів щорічно на крадіжці газу через газзбути - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ отримує до $1 млрд доларів щорічно на крадіжці газу через газзбути - Коболєв

Енергетика
2062
Глава правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявив, що українські газозбутові компанії “крадуть від 1,5 до 3 мільярдів кубометрів газу на рік”, приносячи олігарху Дмитру Фірташу від $500 тисяч до $1 мільярда доларів щорічно.
“Досі діє неефективна схема, коли є посередники (на ринку газових послуг, – ред.). Ці посередники, за нашими оцінками (будемо називати все своїми іменами), крадуть від 1,5 мільярда до 3 мільярдів кубічних метрів газу на рік”, – зазначив він.
За словами Коболєва, газозбутові компанії фактично є “юридичними придатками облгазів”. Глава Нафтогазу підкреслив, що до 80% ринку облгазів контролюється олігархом Дмитром Фірташем.
“У цих компаній “шалені” борги перед Групою Нафтогаз. Я думаю, що ці борги вони повертати не збираються. Я це розцінюю як гроші, які навряд чи колись повернуться”, – сказав Коболєв.
Нагадаємо, що Нафтогаз України підозрює українські газозбутові компанії в завищенні майже вдвічі показників використання газу споживачами, які отримують субсидії.
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств перед Нафтогазом на середину вересня 2018 року склала 19,7 млрд грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас