Гарантований пакет медпослуг та е-формат: Супрун розповіла про плани на 2019 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарантований пакет медпослуг та е-формат: Супрун розповіла про плани на 2019 рік

Казна та Політика
714
В. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун підсумувала досягнення у медичній сфері в 2018 році і розповіла про плани на 2019 рік.
Про це вона написала на сторінці в Facebook.
Одна з найважливіших змін – реорганізація медустанов у комунальні некомерційні підприємства. Це одна з умов для кожної медустанови, щоб укласти договір з Національною службою здоров’я України і почати працювати за принципом “гроші за пацієнтом”.
На сьогодні 100% закладів, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри, увійшли в процес реорганізації. З них завершили процес — 95% медустанов. Тепер вони можуть самостійно вести господарство, керувати майном і призначати заробітні плати без прив’язки до бюджетної сітки.
«Надзвичайно важливо — з’явилася Національна служба здоров’я України. Як сучасна, технологічна, спроможна, прозора організація. 1 квітня вона мала 1 працівника, зараз – близько 100. З червня вона виплатила понад 3,4 мільярда грн медичним установам, які підписали договори», – додала Супрун.
20 грудня завершився прийом заявок медустанов для підписання договорів у третій хвилі. Попередньо можна сказати, що договори укладуть з 1200 медустановами. 20% закладів, які подали заяви, — приватні медичні установи та ФОПи.
Серед наявних в країні комунальних закладів первинної медичної допомоги — 95% долучилися до змін у системі охорони здоров’я. За виконання всіх умов інші зможуть підписати договір протягом січня.
Створено умови для зростання заробітних плат лікарів в 2-3-4 рази. Рекорд – 30 258 грн – у Хмельницькій області.
Найголовніше — підтримка змін серед громадян величезна. Понад 23 мільйони українців обрали своїх лікарів, а понад три чверті з них задоволені своїм вибором.
«Це дуже хороші результати. На наступний рік збираємося максимально нарощувати темпи:
В електронний формат почнуть переходити медичні карти, рецепти, направлення та лікарняні», – розповіла Супрун.
“Запускаємо новий принцип фінансування на рівні спеціалізованої амбулаторної допомоги у вигляді програми “Безкоштовна діагностика”. За направленням лікаря можна буде отримати більш ніж 50 лікувальних і діагностичних процедур, які оплатить Національна служба здоров’я за принципом “гроші за пацієнтом“», – додала вона.
У 2019 році ми будемо презентувати перший в історії України гарантований пакет медичних послуг, який прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині. Це певний перелік послуг, який буде покривати всі рівні допомоги: первинна, спеціалізована, амбулаторна, стаціонарна, а також екстрена, паліативна та реабілітаційна допомога.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас