У Гарварді розробили датчик для дітей, який визначає порушення в розвитку (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гарварді розробили датчик для дітей, який визначає порушення в розвитку (відео)

Технології&Авто
195
Співробітники Гарвардського університету розробили невеликий м’який і нетоксичний датчик, який непомітно прикріплюється до руки і вимірює силу захоплення і рухи кисті та пальців.
Про це повідомляє Naked Science.
У передчасно народжених дітей часто виникають порушення нервово-рухової системи і когнітивного розвитку. Найкращий спосіб знизити наслідки – виявити їх на ранньому етапі за допомогою тестів. Однак отримати точні дані складно, адже малюки не люблять носити на руках будь-які пристрої.
Один з нових елементів датчика являє собою нетоксичний рідкий розчин з високою провідністю. За словами розробників, цей тип провідної рідини не небезпечніший за краплю солоної води, а за провідністю в чотири рази перевершує попередні біосумісні рішення, що дозволяє отримати більш точні дані.
Сенсорний розчин зроблений зі звичайних харчових добавок – йодиду калію і гліцерину. Сам же датчик виконаний з урахуванням особливостей поведінки маленьких дітей — це не великі незручні рукавички, а маленький пристрій з силікону, який кріпиться на верхній частині пальця і на його подушечці.
У своєму дослідженні вчені протестували цей датчик тільки на руках дорослої людини, однак в подальшій роботі розробники планують зменшити його і перевірити вже на дітях.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас