Названо компанії, для яких 2018 рік став роком великих втрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо компанії, для яких 2018 рік став роком великих втрат

Фондовий ринок
2517
2018 рік став для багатьох технічних компаній роком як злетів, так і падінь. Так, деякі «камені спотикання» для цих компаній були настільки епічними, як, наприклад, інциденти, що виникли в Facebook, Twitter, Google, що вони заслуговують на окрему увагу.
Однак є й інші фірми, для яких 2018 рік став провальним, і поставил перед ними велику кількість невирішених питань на 2019 рік.
Snap (мобільний додаток обміну повідомленнями з прикріпленими фото і відео). Перед Різдвом акції компанії досягли нового рекордного мінімуму, опустившись до $4,99 за одну одиницю. У третьому кварталі 2018 року компанія втратила 2 млн користувачів у порівнянні з попереднім роком. Крім того, проти Snap можуть відкрити кримінальну справу, пов’язану з новими даними щодо її IPO. І, мабуть, найбільш тривожне, компанія, схоже, не має плану побудувати успішне майбутнє.
Yelp (онлайн-сервіс для пошуку на місцевому ринку послуг, наприклад ресторанів або перукарень, з можливістю додавати та переглядати рейтинги та огляди цих послуг). Здавалося б, що компанія робить успіхи в реалізації свого плану, орієнтованого в першу чергу на ринок Північної Америки. Зокрема, про компанію згадали минулого літа, коли Європейський Союз оштрафував Google на $5 млрд, підтримавши аргумент Yelp про те, що необ’єктивні результати пошуку не дозволяють американським компаніям конкурувати за кордоном. Однак сервіс істотно «просів» по ​​прибутку в третьому кварталі 2018 року, а його акції впали на 21% в листопаді. Це і призвело до міні-бунту серед акціонерів Yelp. При цьому один з найбільших акціонерів компанії закликав переглянути нинішнє керівництво цієї організації. Як з’ясувалося, пару років тому ширилися чутки про те, що Yelp була на межі продажу, але топ-менеджмент фірми все ж зумів налагодити ситуацію і зберегти незалежність компанії.
IBM (один з найбільших у світі виробників і постачальників апаратного і програмного забезпечення). У цій компанії також значно знизився прибуток в третьому кварталі 2018 року. Саме завдяки своїм інвестиціям в штучний інтелект, блокчейн, квантові обчислення, американська корпорація весь час перебуває під прицілом ЗМІ. Однак зростання боргів цього технологічного гіганта почало лякати інвесторів. Адже IBM оголосила про чергове зниження виручки. З урахуванням того, що акції компанії зменшилися на 32% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, невідомо, чи зможе IBM зупинити свій спад в 2019.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас