День фінансів, 26 грудня: Україна без воєнного стану, контракт Нової пошти з IKEA, строки запуску е-квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 грудня: Україна без воєнного стану, контракт Нової пошти з IKEA, строки запуску е-квитка

847
Середа, 26 грудня. У КМДА пояснили, чому цього року не відбудеться запуск е-квитка, а в НБУ – за якої умови можна чекати на зниження облікової ставки.
Воєнний стан закінчився. Сьогодні, о 14:00 закінчився 30-денний строк воєнного стану, введеного указом Президента України Петра Порошенка в 10 областях України. Президент неодноразово заявляв, що воєнний стан не буде продовжено, якщо не почнеться широкомасштабна агресія. Також він розповів, що в областях, де діяв воєнний стан, зареєстровано на 26% менше злочинів, ніж звичайно.
Держбанки про обмеження на зняття готівки під час свят. Ощадбанк і ПриватБанк не планують запроваджувати обмеження на зняття готівки зі своїх банкоматів під час новорічних і Різдвяних свят. Крім того, за їхніми спостереженнями, саме в грудні зростає обсяг зняття готівки з банкоматів в середньому на 15-20%. А зменшується вже в січні.
Нова Пошта підписала контракт з IKEA. Компанія “НП Логістик”, яка входить в групу компаній “Нова Пошта”, підписала договір про надання логістичних послуг шведському ритейлеру меблів та товарів для дому IKEA. Компанія надаватиме послуги зберігання та комплектації замовлень для магазину в Києві.
Запуск е-квитка відкладається. Як повідомляє КМДА, презентація квитка переноситься з технічних причин і відбудеться в січні. А мала відбутися в грудні. Планується, що е-квиток запрацює на повну на всіх видах міського пасажирського транспорту з 31 жовтня 2019 року.
Умови зниження облікової ставки від НБУ. Нацбанк готовий знизити рівень облікової ставки, якщо значно знизяться темпи інфляції. НБУ проводить жорстку монетарну політику, яка полягає в підтримуванні високих процентних ставок, що підвищує привабливість гривні як інструменту інвестування.
1,6 тисячі перевірок і 1,6 тисячі порушень. ДФС 2018 року провела понад 1,6 тисячі фактичних перевірок ресторанів, кафе та інших місць масового відпочинку, і в кожному випадку було виявлено порушення. Отже, були застосовані 20,6 млн грн штрафних санкцій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас