"СЕТАМ" планує продавати сільгоспземлю на електронних торгах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"СЕТАМ" планує продавати сільгоспземлю на електронних торгах

Аграрний ринок
476
Майданчик ProZorro 27-28 грудня проведе перші 5 аукціонів з передачі в оренду земельних ділянок.
Про це повідомив директор ДП “ProZorro.Продажі” Олексій Соболєв.
Всього ж в рамках «пілота» відбудеться 10 торгів. За результатами яких ухвалюватиметься рішення про проведення наступних аукціонів.
Соболєв пояснив, що ProZorro вийшла на ринок оренди землі сільгоспнанзначення пізніше майданчика ДП “СЕТАМ”, який до 20 грудня встиг провести 127 аукціонів. Результати останніх, кажуть чиновники, обнадіюють: 98 торгів виявилися успішними, а під час них сума продажів прав оренди зросла зі стартових 3,5 млн грн. до майже 8,2 млн грн.
“Річна ставка оренди склала 130-140% нормативної грошової оцінки. Сподіваюся, що пілотний проект завершиться змінами до законодавства, і ми зможемо також торгувати земельними ділянками після зняття мораторію”, – зазначив гендиректора ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.
Він також зазначив, що держпідприємство має намір удосконалити систему, щоб переможці земельних тендерів оформляли право оренди, не залишаючи своїх кабінетів – підписували електронні договори ЕЦП і реєстрували їх. Реалізація такої технології дозволить фермерам відразу ж отримати витяг з реєстру з відміткою про їх право на оренду зазначеного наділу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас