Зростання роздрібних продажів у США в свята стало найкращим за шість років - MasterCard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання роздрібних продажів у США в свята стало найкращим за шість років - MasterCard

Світ
239
Роздрібні продажі в США без урахування бензину і автомобілів в період з 1 листопада по 24 грудня зросли на 5,1% відносно аналогічного періоду минулого року, свідчать розрахунки платіжної системи MasterCard.
Темпи збільшення продажів стали найкращими за шість років, незважаючи на падіння ринку акцій і тривожні політичні події. Всього за передсвятковий період американці витратили на покупки понад $850 млрд.
“Трейдери з Уолл-стріт носяться, як курчата без голови, тоді як прості споживачі радіють найсильнішому за десятиліття зростанню зарплат”, – говорить глава консалтингової компанії Customer Growth Partners Крейг Джонсон. За його словами, зростання споживчих витрат відбулося завдяки зниженню цін на бензин в останні тижні, викликаному падінням вартості нафти.
Онлайн-магазини, на які припадає приблизно 13% продажів, збільшили реалізацію на 19,1%, при цьому в звичайних магазинах продажі зросли на 3,3%, повідомляється в звіті SpendingPulse.
Максимальне зростання продажів зафіксували магазини одягу – на 7,9%. Тим часом в універмагах продажі скоротилися на 1,3%, частково через закриття багатьох магазинів.
Розрахунки SpendingPulse ґрунтуються на покупках з використанням системи MasterCard і оцінках обсягів інших видів платежів. У ці розрахунки не входять продажі автомобілів, бензину і продовольства, а також ресторанні рахунки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас