Рейтингові кандидати в президенти готові витратити на вибори понад $20-30 млн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтингові кандидати в президенти готові витратити на вибори понад $20-30 млн - експерт

Казна та Політика
1137
Рейтингові кандидати в президенти готові витратити понад $20-30 млн, щоб забезпечити прозорість у день виборів, які відбудуться 31 березня 2019.
«Понад 500 тис. осіб будуть залучені до роботи у виборчих комісіях і 2 млн осіб – до офіційного спостереження за проведенням виборів і встановленням результатів голосування. Понад 50 тис. осіб і 10 тис. мобільних груп швидкого реагування будуть контролювати і курсувати вулицями міст. Крім цього, з метою захисту волевиявлення виборців понад 15 тис. тренінгів проведуть штаби кандидатів для своїх спостерігачів і членів комісій», – розповів finance.ua радник юридичної компанії Dega Partners, доктор юридичних наук, адвокат Руслан Чорнолуцький.
З його слів, паралельно з передвиборчою кампанією, яка стартувала 31 грудня 2018 року, відбувається тіньова організація масштабних фальсифікацій і системного підкупу виборців, розвиток мережі скуповування голосів, застосування адміністративного, кримінального та фінансового ресурсу, створення підконтрольних членів ЦВК, ОВК і ДВК, застосування і реєстрація технічних кандидатів.
Чорнолуцький каже, що «агітаційні піраміди» зі скупки голосів на президентських виборах вже розвинені по всій Україні. Тіньові штаби залучають людей, які готові продати свій голос.
«Ставки вже підросли – за один голос пропонують 1 тис. грн. Причому сам розрахунок планують робити через платіжні системи, щоб не ризикувати», – говорить Руслан Чорнолуцький.
«Хочете жити за законом, то голосуйте за законом. Не орієнтуйтеся на тих, хто сьогодні поширює неправдиву інформацію і хоче вас залучити до виборчих фальсифікацій, адже це загрожує кримінальною відповідальністю», – додає адвокат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас