Ціну на послуги з транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціну на послуги з транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться

Енергетика
5348
В Україні ціну на послуги з транспортування газу знизили удвічі.
“Зазначені тарифи є складовою кінцевої ціни природного газу для наших споживачів, – фактично на $6 зменшиться ціна імпортованого блакитного палива на оптовому ринку”, – написала у Facebook голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.
Середня ціна на газ за контрактами на січень 2019-го становить 10 306 грн за тисячу кубометрів. У цю вартість входить ціна за транспортування і вхід у систему. За новим тарифом така ж кількість блакитного палива може продаватися за 10 142 грн.
“Українська газотранспортна система закріпить свою конкурентоспроможність, як абсолютна і більш економічно вигідна альтернатива Північному потоку та іншим обхідним газопроводам”, – каже Оксана Кривенко.
Вона додала, що прогнозує збільшення завантаженості газопроводів і газосховищ, які задіяні в поставках палива на український ринок.
“Також газовидобувна галузь отримала додатковий стимул для нарощування обсягів виробництва. Це особливо важливо напередодні 2019-го, коли будуть проводитися міжнародні аукціони на залучення іноземних інвестицій у газовидобувні площі”, – пояснила голова НКРЕКП.
За її словами, новий тариф покриває всі операційні витрати оператора ГТС і забезпечує достатній рівень прибутку для інвестицій.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас