5% терміналів не приймають українські картки «Простір» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5% терміналів не приймають українські картки «Простір»

Фінтех і Картки
527
5% терміналів не приймають українські картки «Простір»
Про цю проблему Нацбанк повідомив в ході Prostir Day – щорічної зустрічі компанди НПС “Простір” з учасниками платіжного ринку.
«Майже 95% всіх торгових терміналів в Україні сьогодні приймають платіжні картки Національної платіжної системи «Простір». Вже впроваджені популярні на ринку технології безконтактної оплати, двофакторної аутентифікації платежів в Інтернеті, міжбанківські p2p-перекази, значно розширено продуктовий ряд системи», – заявили в НБУ.
Згідно зі стратегією розвитку НПС «Простір», в 2019 році НБУ планує активізувати емісію платіжних карток і збільшити частку національної системи в загальному обсязі безготівкових операцій, повідомив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олександр Яблунівський.
За його словами, це стане можливим завдяки впровадженню в НПС «Простір» сучасних технологій (зокрема, версії протоколу 3DSecure 2.0, технології токенізації платіжних карток), підвищення рівня інформованості та лояльності до бренду «Простір», а також посилення довіри з боку потенційних і наявних користувачів платіжних карток національної платіжної системи до безготівкових розрахунків.

Довідка finance.ua:

  • НПС «Простір» – це національна система роздрібних платежів. Розрахунки проводить на території України.
  • Учасниками системи є національний оператор поштового зв’язку “Укрпошта” та 50 банків.
  • Загальна кількість платіжних карток системи – 630 тис. шт.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас