НБУ зберіг вимогу обов'язкового продажу 50% валютних надходжень юросіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зберіг вимогу обов'язкового продажу 50% валютних надходжень юросіб

Казна та Політика
210
Національний банк України (НБУ) вирішив продовжити дію вимоги щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 50% на період з 14 грудня 2018 року по 6 лютого 2019 року (включно).
Як повідомляється на веб-сайті центробанку в четвер, відповідне рішення прийнято для підтримки стабільності валютного ринку України та затверджено постановою правління “Про введення обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов’язкового продажу таких надходжень” №138 від 13 грудня 2018 року.
Таким чином, дію зазначеної вимоги продовжено до набрання чинності закону “Про валюту і валютні операції”, а також низки нормативно-правових актів центробанку, які сформують нову систему валютного регулювання.
Як і раніше, обов’язковому продажу підлягають надходження в іноземній валюті 1-ї групи класифікатора іноземних валют НБУ, банківських металів і в російських рублях. Продаж буде здійснюватися без доручення клієнта і виключно на наступний робочий день після зарахування таких надходжень на розподільчий рахунок.
Разом з тим НБУ анонсував прийняття з 7 лютого 2019 року чергових заходів пом’якшення валютного регулювання. Зокрема, будуть дерегульовані інвестиції за кордон, спрощені транскордонні операції населення з валютою, купівля валюти на міжбанківському ринку для клієнтів банків, інші операції
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас