Hyundai побудує в Індонезії завод з випуску електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai побудує в Індонезії завод з випуску електромобілів

Фондовий ринок
197
Hyundai Motor планує відкрити виробництво електромобілів в Індонезії. Як повідомило видання Reuters з посиланням на міністра промисловості Індонезії, в рамках програми інвестицій на суму близько $880 млн компанія має намір побудувати завод, здатний випускати 250 тис. одиниць авто, включаючи автомобілі на електротязі.
Індонезія має достатні запаси нікелевих руд – вкрай важливого елемента для літій-іонних батарей, які використовуються в електромобілях.
Міністр зазначив, що 53% автомобілів, вироблених на новому заводі Hyundai, будуть експортуватися в країни Південно-Східної Азії і в Австралії, в той час як решта 47% підуть на внутрішній ринок.
Своїм рішенням побудувати завод в Індонезії виробник намагається зменшити залежність від Китаю – найбільшого світового ринку, де Hyundai і її дочірня компанія Kia зазнають труднощів після минулорічного скандалу між Сеулом і Пекіном. Обидві компанії різко знизили продажі в Китаї своїх автомобілів і зазнають серйозних збитків, зіткнувшись із конкуренцією місцевих автовиробників.
Ще в серпні цього року Reuters повідомило про те, що Hyundai і Kia розглядають можливість перенесення китайського виробництва автомобілів в Південно-Східну Азію для вирішення проблеми надлишку виробничих потужностей і слабких продажів. Наразі Hyundai не має заводів у Південно-Східній Азії, хоча має лінію зі складання автомобілів у В’єтнамі.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас