Макрон капітулював. Спеціально для "жовтих жилетів" продавили податковий законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макрон капітулював. Спеціально для "жовтих жилетів" продавили податковий законопроект

Світ
1432
Французький парламент пішов назустріч активістам руху “жовтих жилетів”. У ніч на п’ятницю Національна асамблея Франції схвалила законопроект про “термінові економічні і соціальні заходи”, тепер його має схвалити Сенат, повідомляє France24. “За” проголосували 153 депутати. Обговорювали скандальний документ 13 годин, тому й проголосували вже вночі.
За словами міністра праці Франції Мюріель Пеніко, запропоновані заходи являють собою “негайну, сильну і конкретну відповідь” на кризу.
Заходи, які раніше оголосив французький президент Еммануель Макрон, включають в себе виплати за підсумками року, скасування збільшення податків для більшості пенсіонерів, а також скасування сплати податку на понаднормові години роботи.
Для підтримки економіки уряд Франції запропонував стягнути податки з великих компаній, у яких є заборгованості. Наприклад, згадали про цифрового гіганта Gafa. Макрон також закликав великих роботодавців зробити надбавки співробітникам, оголосивши, що натомість їм знизять податки. На цей заклик вже погодилися Orange, Publicis, Altice, Iliad, LVMH, Kering і Total.
Нагадаємо, акція протесту руху “жовтих жилетів” у Франції призвела до економічної катастрофи. Найбільше постраждав Париж: спалили сотні машин, в магазинах розбили вікна, багато хто з них зруйновані.
У демонстраціях взяли участь 10 тисяч осіб. У вихідні були закриті Лувр і Ейфелева вежа. Паризька влада заявляє, що безлади завдали збитків на мільйони євро. Ритейлери отримали 1 мільярд євро збитків з початку протестів 17 листопада.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас