Суркіс не зміг забрати землю під вертолітним майданчиком Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суркіс не зміг забрати землю під вертолітним майданчиком Януковича

Казна та Політика
1417
Суд не задовольнив позов ТОВ “Футбольний клуб “Динамо” Київ”, яке вимагало визнати за ним право власності на земельну ділянку на Парковій дорозі у Києві, де розташований дата-центр “Парковий”.
Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 21 листопада.
Відзначається, що у 1981 році виконком Київради передав у тимчасове користування “Динамо” 1,5 га на Парковій дорозі для влаштування навчально-тренувального поля для стрільби з лука.
У 1996 році БТІ видало клубу реєстраційне посвідчення на домоволодіння (майданчик для стрільби з лука, гараж). Але у 2001 році Київрада скасувала рішення виконкому від 1981 року.
Клуб “Динамо” заявив, що це завадило йому отримати документи, які б посвідчували право власності чи право користування ділянкою.
У подальшому, за твердженням “Динамо”, клуб неодноразово звертався до Київради з проханням оформити документи і передати ділянку йому в оренду.
У 2008 році Печерський райсуд столиці навіть визнав протиправною бездіяльність чиновників і зобов’язав Головне управління земельних ресурсів КМДА вжити заходи для підготовки та оформлення документів з передачі ділянки в оренду “Динамо”. Однак, відведення землі клубу так і не відбулося.
Між тим 23 грудня 2010 року ділянка була внесена в автоматизовану систему ПК “Кадастр” як “землі, не надані у власність чи користування”. А вже 28 грудня того ж року Київрада передала дві ділянки (2,07 га і 0,11 га) в оренду ТОВ “Амадеус Ко” для будівництва та обслуговування об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури на Парковій дорозі, 16-А. У 2012 році вони уклали договір оренди.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас