Україна зобов'язалася покарати екс-власників банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зобов'язалася покарати екс-власників банків-банкрутів

Кредит&Депозит
4526
В рамках продовження співпраці з МВФ Україна зобов’язується використовувати всі можливості, щоб колишні власники збанкрутілих банків понесли відповідальність за свої дії.
Про це йдеться в меморандумі між Україною і МВФ.
“Починаючи з кінця березня 2019 року, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб буде розміщувати на своїй веб-сторінці список позичальників, керівників і колишніх банківських акціонерів банків, що ліквідуються, які ще повинні повернути свої борги, пов’язані з банкрутством установ, згідно з рішенням суду”, – йдеться у тексті.
До кінця березня 2019 року Фонд гарантування зобов’язався виставити на продаж активи мінімум на 20 млрд грн.
“Ми рішуче намагаємося повернути активи банків, виведених з ринку, щоб зменшити втрати держави від банкрутства банків. З цією метою ми будемо забезпечувати, щоб всі відповідні установи використовували всі комерційні та юридичні можливості, доступні для повернення активів, і щоб колишні власники банків понесли відповідальність, як передбачено банківським законодавством”, – йдеться в меморандумі.
Крім того, Міністерство фінансів буде регулярно надавати звіти, які узагальнюватимуть прогрес у відновленні активів і в судових процесах стосовно чотирьох державних банків, а перший звіт буде опублікований до кінця березня 2019 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас