"Київстар" запустив Mobile ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київстар" запустив Mobile ID

Особисті фінанси
1259
Мобільний оператор компанія “Київстар” запустив сервіс Mobile ID, що дозволяє здійснювати електронну ідентифікацію особи для отримання електронних послуг за допомогою мобільного номера в широку експлуатацію.
Як наголошується в прес-релізі оператора, послуга доступна для підключення в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Херсоні, Вінниці, Хмельницькому Львові, Житомирі та Черкасах.
Всього в цих містах відкрито 22 точки видачі SIM-карток Mobile ID і сертифікатів від АЦСК (акредитованого центру сертифікації ключів) органів юстиції. Їх можуть одержувати фізичні особи-підприємці, контрактні абоненти та корпоративні клієнти “Київстар” з будь-якого населеного пункту України.
Оператор підкреслює, що проект реалізовано у партнерстві з АЦСК органів юстиції, який є кваліфікованим постачальником електронних довірчих послуг. Всі пункти видачі SIM-карток Mobile ID пройшли належну сертифікацію, так само, як і працівники, відповідальні за підключення послуги користувачам.
Сервіс Mobile ID може використовуватися для: отримання електронних державних сервісів (водійське посвідчення, реєстрація авто, реєстрація місця проживання, декларація про доходи, голосування та петиції, отримання соціальної допомоги); сфери охорони здоров’я (видача ліків, доступ до історії хвороби, моніторинг показників) і сфери освіти (доступ до сайту навчального закладу та особистого кабінету, дистанційне навчання, отримання довідок, виписок). Його також можна використовувати для фінансового і банківського сектору (платежі, відкриття/закриття рахунків, отримання довідок, страхування, кредитування); корпоративного ринку (вхід системи, документообіг, VPN, мобільність), для онлайн-покупок, аукціонів тощо.
Для підключення до Mobile ID абоненту необхідно звернутися в сертифіковану точку підключення з оригіналами паспорта та ідентифікаційного коду і безкоштовно замінити SIM-картку на нову з підтримкою Mobile ID.
При цьому абонент безкоштовно отримує цифровий сертифікат фізичної або юридичної особи строком на один рік. Вартість користування послугою Mobile ID вже включена в тарифні плани з щомісячною платою від 225 грн/міс., для інших тарифних планів – 50 грн/міс.
Оператор запрошує до співпраці сервіс-провайдерів для спільного розширення доступних населенню онлайн-послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас