МЕРТ планує знизити норму відрахувань з чистого прибутку підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ планує знизити норму відрахувань з чистого прибутку підприємств

Казна та Політика
229
20 грудня в рамках підсумкової прес-конференції Мінекономрозвитку перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів повідомив, що Мінекономрозвитку пропонує знизити відсоток відрахування дивідендів і чистого прибутку держпідприємств до держбюджету з 75% до 50%.
Про це повідомила прес-служба МЕРТ.
“Чинні норми щодо сплати держкомпаніями, зокрема, 75% чистого прибутку в бюджет, м’яко кажучи, не сприяють ефективності функціонування цих компаній, адже фактично не залишають їм вільних коштів для реінвестування. Ми пропонуємо зменшити цей відсоток хоча б до 50%. Так само до 50% ми пропонуємо зменшити частку виплати дивідендів державними акціонерними товариствами”, – зазначив Степан Кубів.
Як відомо, починаючи з 2015 року державні компанії зобов’язані платити частину власного прибутку в розмірі 75% до Державного бюджету.
“Якщо не оновлювати виробничі потужності, то економіка України, а саме промисловість та інноваційний сектор, суттєво втратить у своїй конкурентоспроможності. Державні підприємства повинні мати кошти на модернізацію, і отриманий чистий прибуток вони насамперед повинні вкладати у власний розвиток і розширення ринків для своєї продукції”, – зазначив перший віце-прем’єр-міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас