Повний запуск нового аеропорту Стамбула відкладено на березень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повний запуск нового аеропорту Стамбула відкладено на березень

Світ
1146
Переведення всіх внутрішніх і міжнародних рейсів зі стамбульського аеропорту імені Ататюрка в новий аеропорт, розташований на північному заході міста, переноситься з січня на березень, повідомила німецька газета Handelsblatt з посиланням на джерела в компанії-операторі і в авіаційній галузі.
За їхніми даними, рішення про відстрочення повноцінного запуску нової повітряної гавані було прийнято на засіданні 17 грудня, в якому брали участь представники обох аеропортів, міністр транспорту Туреччини Джахіт Туран і глава авіакомпанії Turkish Airlines Ількер АйДжі.
Азербайджанське видання Trend повідомило про перенесення на березень процесу демонтажу і вивезення обладнання зі старого аеропорту Стамбула в новий. Рішення пов’язане з технічними питаннями, вказується на сайті з посиланням на джерело в міністерстві транспорту і інфраструктури Туреччини.
Раніше передбачалося, що переїзд з аеропорту імені Ататюрка в новий буде здійснено 29-30 грудня. Грандіозну логістичну операцію, в якій повинні бути задіяні близько 1,5 тис. вантажівок, планувалося здійснити протягом 45 годин, повідомляє Deutsche Welle. У повному обсязі регулярне пасажирське і вантажне авіасполучення мало розпочатися 1 січня 2019 року.
За планами турецького уряду, новий аеропорт, який називається Стамбул, має стати одним з найбільших авіавузлів у світі. На початковому етапі пасажиропотік повинен скласти близько 90 млн осіб на рік, а протягом десяти років збільшитися до 150 млн.
Новий стамбульський аеропорт побудований в досить стислі терміни, всього за 4,5 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас