Аудит Банку Англії виявив нецільове витрачання 5 млн фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудит Банку Англії виявив нецільове витрачання 5 млн фунтів

Світ
148
Національне контрольно-ревізійне управління (NAO), британський аналог рахункової палати, розкритикувало Банк Англії за підсумками аудиторської перевірки і заявило про необхідність негайних реформ.
Зокрема, управління виявило нецільове витрачання понад 5 млн фунтів стерлінгів ($6,4 млн): 200 закупівель на суму понад 25 тис. фунтів були проведені без дотримання процесу схвалення.
Раніше з’ясувалося, що двоє з консультантів Банку Англії в США за 2,5 роки витратили 390 тис. фунтів на поїздки, пише The Guardian.
У звіті NAO зазначається, що Банк Англії рухається в правильному напрямку, скорочуючи витрати і підвищуючи відповідальність всередині організації, але реформи варто прискорити, щоб досягти поставлених цілей. Раніше ЦБ зобов’язався обмежити чисельність штату 4281 співробітником, а витрати без урахування пенсій і вартості друку банкнот – сумою в 476 млн фунтів на рік.
Крім того, Банк Англії дорікнули в тому, що він витрачає на персонал та інфраструктуру більше, ніж в середньому витрачають британські державні органи і відомства. За даними перевірки, співробітники ЦБ на 15% дорожчі для бюджету, а його витрати на технічну підтримку на 34% вищі.
Витрати на управління лондонською штаб-квартирою становлять 20 млн фунтів на рік, що на 35% більше, ніж в середньому для органів центрального уряду.
Банк Англії повідомив у прес-релізі, що взяв до відома звіт NAO за підсумками перевірки і схвалив його висновки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас