Кабмін схвалив реструктуризацію боргу "Київтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив реструктуризацію боргу "Київтеплоенерго" перед НАК "Нафтогаз України"

Казна та Політика
175
Боргові зобов’язання з оплати природного газу комунального підприємства “Київтеплоенерго” перед НАК “Нафтогаз України”, отримані ним від “Київенерго” при передачі столичного теплогосподарства, підлягають реструктуризації шляхом розстрочення на 60 місяців рівними частинами з 1 числа місяця, в якому буде укладено відповідний договір з НАК.
Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні у вівторок за пропозицією мера Києва Віталія Кличка.
Згідно з документами, поданими на засідання уряду разом з проектом постанови, мова йде про 2,208 млрд грн.
У постанові наголошується, що можливе дострокове погашення цих зобов’язань. На них не нараховується неустойка і відсотки за винятком повного або часткового нездійснення платежів за договором про реструктуризацію.
“Нафтогаз”, згідно з ухваленим документом, у разі повного або часткового нездійснення платежів на суму, що дорівнює сумі платежів за три місяці, може разірвати договір про реструктуризацію в односторонньому порядку і вимагати дострокового погашення боргу та нарахування неустойки і відсотків.
Водночас Кабмін зобов’язав “Нафтогаз”, на який покладено спецзобов’язання, укладати з “Київтеплоенерго” договори з постачання газу за встановленою урядом ціною та видавати йому відповідні номінації за умови укладення договору про реструктуризацію та його належне виконання.

Довідка finance.ua:

  • Після суперечок, що тривали кілька місяців, “Київтеплоенерго”,” Нафтогаз “і” Київенерго” 9 жовтня цього року підписали мирову угоду.
  • В ній “Київтеплоенерго” визнало себе правонаступником за борговими зобов’язаннями “Київенерго” перед “Нафтогазом” у розмірі майже 2,4 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас