В Україні ввели штрафи за цькування в школі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ввели штрафи за цькування в школі

Казна та Політика
2920
Верховна Рада на засіданні у вівторок, 18 грудня, 228 голосами ухвалила законопроект щодо протидії буллінгу (цькуванню) в школах і ввела штрафи за адміністративну відповідальність за нього.
Згідно з інформацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), з буллінгом у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% дітей, йдеться в пояснювальній записці.
Так, згідно з проектом, буллінг – це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, в тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що здійснюються стосовно малолітньої або неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, в результаті чого могло бути або було заподіяно шкоди психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.
За буллінг будуть штрафувати на суму від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів або громадськими роботами на термін від 20 до 40 годин.
Якщо цькування було здійснено групою осіб або повторно протягом року після накладення адмінстягнення – це тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 таких мінімумів або громадські роботи на термін від 40 до 60 годин.
Буллінг, скоєний малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на термін від 20 до 40 годин.
При цьому неповідомлення керівником навчального закладу уповноважених підрозділів органів Нацполіції про випадки цькування учасника освітнього процесу тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на термін до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.
Відповідно до закону, навчальні заклади зобов’язані викладати у відкритий доступ правила поведінки та інструкції щодо протидії знущанням і подачі скарг на випадки буллінгу. При цьому освітній омбудсмен має право отримувати та перевіряти інформацію, статистику щодо заяв про випадки буллінгу і реакцію з боку навчальних закладів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас