Компанія Маска SpaceX отримала оцінку інвесторів в $30,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Маска SpaceX отримала оцінку інвесторів в $30,5 млрд

Фондовий ринок
383
Компанія Ілона Маска Space Exploration Technologies (SpaceX) залучає капітал у розмірі $500 млн.
За даними джерел газети, в рамках цього раунду фінансування SpaceX оцінена в $30,5 млрд.
У фінансуванні компанії беруть участь як її чинні інвестори, так і новий інвестор – Baillie Gifford & Co., зазначило одне з джерел. Шотландська інвесткомпанія Baillie Gifford також є одним з найбільших інвесторів Tesla Inc., очолюваної І.Маском, з часткою в 7,6%, свідчать дані S&P Global Market Intelligence.
SpaceX і інвестори погодили умови фінансування, але кошти поки не були відправлені компанії, повідомило джерело. За його словами, SpaceX може оголосити про залучення капіталу до кінця поточного року.
В рамках цього раунду інвестори платять $186 за акцію SpaceX, що на 10% більше, ніж у квітні, коли ціна склала $169 за акцію.
Згідно з даними Dow Jones VentureSource, загальний обсяг акціонерного капіталу, залученого SpaceX, з урахуванням поточного раунду, склав близько $2,5 млрд.
SpaceX планує вкласти кошти, що залучаються в розвиток сервісу супутникового інтернету – Starlink, сказало джерело. Проект передбачає експлуатацію для цих цілей на початковому етапі понад 4 тис. супутників на низькій навколоземній орбіті, проте в SpaceX очікують, що з часом число супутників перевищить 11 тис.
Згідно з оцінками галузевих експертів, компанії буде потрібно залучити понад $10 млрд капіталу, щоб досягти мети виведення на орбіту 11 тис. супутників.
У 2015 році SpaceX прогнозувала, що їй знадобиться $3,5 млрд на запуск перших 800 супутників і інші витрати, в тому числі, наймання близько 1,2 тис. співробітників. Прогноз компанії припускав також, що проект забезпечить виручку більш ніж в $30 млрд до 2025 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас