Електронний підпис на sim-карті: в Україні запускають мобільну ідентифікацію користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний підпис на sim-карті: в Україні запускають мобільну ідентифікацію користувачів

Особисті фінанси
2483
Повноцінний запуск в Україні мобільного ідентифікації користувачів, яка дозволить громадянам отримати доступ до електронних цифрових підписів на сім-карті мобільного телефону, відбудеться 21 грудня.
Про це в ході Міжнародного форуму «Україна на Єдиному цифровому ринку ЄС» повідомив глава Державного агентства з питань електронного уряду Олексій Риженко.
“Практично рік проходить тестування мобільного ідентифікації в Україні нашими трьома найбільшими операторами. І буквально з 21 грудня можливість використання мобільного ідентифікації буде доступна абсолютно для всіх. З тестової експлуатації ми переходимо до промислової експлуатації з можливістю для громадян отримати доступ до електронних цифрових підписів на сім- карті мобільного телефону. Звичайно, перш за все це ефективний захист, тому що сім-карта є захищеним носієм”, – сказав Риженко.
За його словами, завдяки спільній роботі Міністерства юстиції та Державної служби спеціального інформації та захисту інформації в Україні був імплементований міжнародний стандарт електронного цифрового підпису (ЕЦП), що дозволяє підписувати електронні документи, які будуть визнані в ЄС.
Відзначимо, 7 листопада набрав чинності закон «Про електронні довірчі послуги». Він офіційно дозволяє запустити технологію Mobile ID в Україні.
В кінці грудні 2017 року «Київстар» запустив сервіс Mobile ID в дослідну експлуатацію. На час її проведення користувачам в режимі аутентифікації доступні ресурси двох державних реєстрів: послуги Госгеокадастра і послуги Он-лайн дому юстиції.
У листопаді 2018 року мобільний оператор Vodafone почав підключення послуги Mobile ID абонентам в рамках проекту Vodafone Smart City Kharkiv.

Довідка finance.ua:

  • Mobile ID – сервіс мобільного ідентифікації користувачів, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою в ньому SIM-картою для безпечної електронної ідентифікації.
  • Mobile ID можна використовувати для доступу до захищених електронних документів, а також щоб ставити цифровий підпис на документах.
До речі, якщо ви давно подумує купити новий телефон, але все не вистачає коштів – зручний сервіс від finance.ua допоможе вибрати оптимальний варіант кредиту онлайн. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти пропозиції по кредитах 👛

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас