Маск запускає перший тестовий надшвидкісний тунель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск запускає перший тестовий надшвидкісний тунель

Технології&Авто
1216
Сьогодні має відкритися перший тестовий тунель компанії The Boring Company, заснованої відомим підприємцем Ілоном Маском.
Проект має на меті покласти край заторам на дорогах. Усередині тунелів електричні «ковзани» переміщатимуть автомобілі з точки «А» в точку «Б» на швидкості понад 200 км/год. Маск таким чином в майбутньому хоче революціонізувати транспортну систему в світі.
Для американського мільярдера і підприємця Ілона Маска відкриття надшвидкісного тунелю під вулицями житлових кварталів каліфорнійського міста Готорн – це перший крок на шляху подолання заторів, нелюбов до яких свого часу, власне, і стала поштовхом для заснування The Boring Company.
«Трафік просто зводить мене з розуму. Я збираюся побудувати бурову машину і просто почати копати», – написав він у “Твіттері” в грудні 2016 року.
Мета Маска – представити світові нову футуристичну транзитну систему. Перевозити ці тунелі в перспективі повинні як електроавтобуси, так і окремі пасажирські капсули.
Тунель починається неподалік від одного з об’єктів SpaceX – іншої, аерокосмічної компанії Маска.
Спершу відкриття тунелю планувалося на 10 грудня, але компанія повідомила про перенесення дати на кілька днів. 15 грудня Маск опублікував фотографію зсередини тунелю, розташованого на глибині 12 м під землею.
«Початковий тестовий тунель, розташований в місті Готорн, штаті Каліфорнія, використовується для дослідження і розробки систем тунелювання і громадського транспорту», ​​- пояснюється на офіційному сайті The Boring Company.
«Щоб вирішити проблему дорожніх пробок, які руйнують наші душі, дороги повинні стати 3D, що передбачає або ж літаючі автомобілі, або ж тунелі. На відміну від літаючих машин, тунелі є стійкими до погодних умов, їх не видно, і вони не падають на вашу голову. Велика мережа тунелів, на глибині багатьох рівнів, вирішить проблему заторів у будь-якому місті, незалежно від того, наскільки вона виросла (можна просто додавати рівні)», – пояснює компанія.
Машини спускають в тунель за допомогою спеціальних ліфтів. Для встановлення ліфта в тестовому проекті компанія викупила цілу будівлю, «щоб практикувати підняття машин з тунелю на поверхню». Іншу частину компанія орендує для співробітників SpaceX, йдеться в статті The Atlantic.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас