У США компанія найме людину, яка стежитиме за поведінкою робота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США компанія найме людину, яка стежитиме за поведінкою робота

Технології&Авто
191
Американська IT-компанія Salesforce найме директора з етики та гуманних розробок. Про це повідомляє УБР з посиланням на BussinesInsider.
Пола Голдмен обійме цю посаду з 7 січня. Її управління буде стежити за тим, щоб продукти, які розробляє компанія, не порушували етичні норми.
В цілому Голдман займеться формуванням бачення того, як мають розвиватися розробки в сфері штучного інтелекту, спираючись на законодавчі та етичні норми і політичні тенденції.
Видання зазначає, що сама компанія вже піддавалася критиці з боку її ж співробітників через контракти з владою. Так, компанія уклала контракт з митною та прикордонною службою США. Тоді понад 650 співробітників підписали петицію на ім’я генерального директора компанії Марка Беніоффа. Співробітники компанії розцінили участь в держзамовленні як підтримку президента Трампа і його політики, зокрема, його нетерпимості до мігрантів, це було ключовим тригером, на якому наполягали автори петиції.
Через кілька тижнів розробники разом з активістами компанії провели акцію протесту біля штаб-квартири компанії Salesforce Tower.
У Кремнієвій долині триває дискусія про те, як саме компанії повинні використовувати штучний інтелект, нагадує BI. Співпраця великих компаній з владою вже призвела до протестів в Google, Microsoft та інших компаніях.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас