Індійський сервіс замовлення таксі вклав $100 млн у прокат скутерів Vogo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійський сервіс замовлення таксі вклав $100 млн у прокат скутерів Vogo

Фондовий ринок
122
Індійський сервіс замовлення автомобілів Ola вклав $100 млн у стартап спільного користування скутерами Vogo, який зараз працює на півдні Індії – в містах Бангалор і Хайдарабад, повідомляють індійські ЗМІ.
Отримані від Ola кошти будуть спрямовані на придбання 100 тис. нових скутерів для подальшого розвитку сервісу, пише The Hindu Business Line.
Vogo існує вже два роки. У Бангалорі і Хайдерабаді вже близько 200 точок сервісу, і клієнти компанії можуть взяти скутер напрокат в будь-якій з них і повернути його там же або в будь-якому іншому місці, де працює компанія.
Найближчим часом Ola збирається інтегрувати послуги Vogo на своїй платформі, забезпечивши доступ до них для 150 млн своїх клієнтів через вже наявний додаток Ola.
Раніше Ola вже інвестувала в Vogo, тепер вона буде контролювати 35-40% стартапу.

Довідка finance.ua:

  • Компанія Ola була заснована в 2010 році Бхавішем Аггарвалом, якому тоді було 25 років. Відтоді вона заручилася підтримкою кількох великих інвесторів, включаючи японську Softbank. Наразі Ola є безумовним лідером на ринку замовлення таксі в Індії, її додаток працює в 110 індійських містах – втричі більше, ніж у Uber.
  • У березні Ola вперше вийшла за межі Індії, запустивши сервіс в Австралії. У серпні компанія оголосила про початок роботи на британському ринку – сервіс буде доступний в Уельсі, потім в Манчестері, а пізніше і в інших регіонах країни.
  • Softbank, яка володіє частками і в Ola, і в Uber, наполягала на об’єднанні індійських операцій компаній.
  • Останні доступні фінансові звіти Ola показують, що компанія, як і раніше, зазнає величезних втрат: за 12 місяців, що завершилися в березні 2017 року, чистий збиток склав 49 млрд індійських рупій ($710 млн), перевищивши нетто-виторг за той же період в чотири рази.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас