Антирейдерська комісія відзвітувала про результати роботи за 2018 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антирейдерська комісія відзвітувала про результати роботи за 2018 рік

Казна та Політика
372
Комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (антирейдерська комісія) цього року задовольнила понад 400 скарг, скасувавши незаконну реєстрацію майже 6 тис. га землі та понад 100 тис. кв. м нерухомості.
Про це повідомила заступник міністра юстиції з держреєстрації Ірина Садовська.
За її словами, серед резонансних кейсів — скасування неправомірних реєстраційних дій, які призвели до втрати нерухомого майна компанією “Еконія”, яка виробляє дитяче харчування.
Також комісія розглянула скаргу і повернула захоплене рейдерами Фермерське господарство “Строгій А. Ф” законному власнику.
В кінці листопада комісія задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника та скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.
“Якщо реєстраційна дія проведена з порушенням, комісія її скасує, незалежно від того, подобається це комусь чи ні”, — зазначила заступник міністра юстиції.
Заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегирчак, у свою чергу, зазначив, що для підприємця, який є об’єктом рейдерської атаки, питання швидкості виправлення незаконних реєстраційних дій є критично важливим для оперативного відновлення порушених прав.
Він нагадав, що, крім комісії Мін’юсту, в Україні є й інші інструменти відомчого адміністративного оскарження. Наприклад, на рівні ДФС — для платників податків і в Антимонопольному комітеті, де можна оскаржити результати державних та громадських закупівель.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас