Представлено оновлений високоточний снаряд українського виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено оновлений високоточний снаряд українського виробництва

Казна та Політика
2659
ДП Науково-виробничий комплекс “Прогрес”, що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершило роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням компонентів з Росії високоточного 152-мм снаряда «Квітник», – передає прес-служба Укроборонпрому.
Ніжинське підприємство, яке є провідним розробником високоточних снарядів, готове до випробувань і серійного виробництва цієї високотехнологічної зброї, яка повністю відповідає концепції сучасної війни за стандартами НАТО.
«Квітник» — високоточний 152-мм снаряд, який на відстані до 20 км потрапляє в ціль з похибкою в лічені сантиметри. Фактично цей снаряд може потрапити в аркуш формату А4 першим пострілом.
Це стало можливим завдяки лазерному наведенню на ціль, яке може здійснюватися з безпілотника або наземним коригувальником.
Така технологія дозволяє знищувати захищені цілі, наприклад, командні пункти, вузли зв’язку, Мости, переправи, опорні пункти тощо. Досягається тотальна перевага в контрбатарейній боротьбі, коли ворожа артилерія ліквідується без шансу на отримання удару у відповідь.
Завдяки лазерному наведенню можливо знищувати навіть рухомі цілі, наприклад, бронетехніку, як на марші, так і в бойових порядках. Крім того, використання «розумної» зброї дозволяє завдавати точні удари по противнику, який прикривається цивільними об’єктами.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас