У Брюсселі підписали вісім угод на €400 мільйонів – Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Брюсселі підписали вісім угод на €400 мільйонів – Гройсман

Казна та Політика
346
В ході проведення засідання Ради асоціації ЄС-Україна сторони підписали 8 фінансових угод на загальну вартість понад 400 мільйонів євро.
Про це в понеділок під час підходу до преси заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман після завершення роботи української урядової делегації Європейської Комісії.
“Ми підписали вісім угод у різних сферах – це й інфраструктура, дороги, питання професійно-технічної освіти… Загальна сума перевищить 400 мільйонів євро за різними проектами, які Євросоюз нам допомагатиме реалізовувати. Я задоволений тим, що ми пройшли всі питання, які були заплановані, зустріли абсолютну підтримку України нашими партнерами в Європейському Союзі і настрій на подальшу співпрацю”, – підкреслив голова уряду України.
Він повідомив, що протягом дня провів зустрічі з вищим керівництвом Європейського Союзу, включаючи президента Європейської ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, віце-президентів Єврокомісії Мароша Шевчовича і Валдіса Домбровскіса, Єврокомісара Йоганнеса Гана. Відбулася також зустріч у форматі п’ятої Ради асоціації ЄС Україна за участю Високого представника ЄС Федеріки Могеріні.
В результаті, за словами Гройсмана, сторони змогли обговорити всі напрямки двостороннього секторального співробітництва.
“Перше. Ми домовилися про те, що будемо поглиблювати співпрацю в інтеграції цифрового ринку. Другий напрямок – енергетична сфера. Ми дуже добре в цьому питанні працюємо. Третій пріоритет – це питання митне. Ми найближчим часом почнемо реформу самої митної служби і податкової служби, це потрібно робити на основі об’єднання наших можливостей з нашими європейськими партнерами”, – підкреслив Прем’єр-міністр України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас