НДУ з 1 січня закриє можливість подання звітності до НКЦПФР через "кабінет клієнта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НДУ з 1 січня закриє можливість подання звітності до НКЦПФР через "кабінет клієнта"

Казна та Політика
406
Національний депозитарій України (НДУ) з 1 січня 2019 року закриє опцію в “кабінеті клієнта” з подачі в Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) звітності і/або адміністративних даних.
Про це центральний депозитарій повідомив раду учасників НДУ, написав голова ради Шаді Саад на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Голова ради нагадав, що 1 січня 2019 року набувають чинності зміни в закон “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів” (№2210-VIII, від 20 квітня 2017 року), згідно з яким з’являється новий вид діяльності – надання інформаційних послуг на фондовому ринку. У тому числі – діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку з розповсюдження в режимі безперервного оновлення консолідованої інформації про фінансові інструменти та/або учасників фондового ринку, а також з надання звітності та/або адміністративних даних до НКЦПФР. Надавати такі послуги будуть вправі виключно авторизовані суб’єкти.
“У відповідь на запит ради учасників НДУ повідомив, що він не є постачальником відповідних інформаційних послуг, не відповідає вимогам НКЦПФР (для авторизації – Ред.) і з 1 січня подання адміністративних даних та інформації НКЦПФР через сервіс “кабінет клієнта” в НДУ не планується”, – зазначив голова ради учасників.
При цьому сервіс “кабінет клієнта” продовжить виконувати всі інші функції в звичайному режимі, додали в НДУ.
Крім того, С. Шаад повідомив, що наразі заявку в НКЦПФР на авторизацію як постачальника послуг на фондовому ринку подала держустанова “Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку” (АРІФРУ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас