Зростання сланцевого нафтовидобутку в США в 2019 р. буде меншим, ніж в 2018 р. - Woodmac — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання сланцевого нафтовидобутку в США в 2019 р. буде меншим, ніж в 2018 р. - Woodmac

Енергетика
260
Зростання видобутку сланцевої нафти з Пермського басейну США в 2019 році складе лише 650 тис. барелів на добу в порівнянні з 1 млн б/д, досягнутими в 2018 році, пишуть експерти Wood Mackenzie.
Причиною більш скромного зростання будуть проблеми з відсутністю наземної інфраструктури. “Wood Mackenzie не бачить послаблень для операторів до III кварталу 2019 року, коли будуть запущені нові трубопроводи і зможуть розширити інфраструктурні “вузькі шийки”, – йдеться у звіті.
Аналітики також відзначають, що в 2019 році нафтовики добре підготовлені до неспокійних часів.
“Нафтові і газові компанії можуть впоратися з усім, що їм загрожує в 2019 році. Портфелі активів пристосовані навіть до низьких цін, і останній спад цін виправдовує консервативний підхід галузі”,-вважає старший віце-президент Wood Mackenzie Том Еллакотт (Tom Ellacott).
Але якщо нафта повернеться до рівнів в $70 за барель, вважає експерт, повернеться настрій нарощувати нафтовидобуток, а інвестори збільшать апетит до виплати дивідендів. Однак, вважає експерт, компанії будуть обережні у виплаті дивідендів і збільшенні інвестицій занадто швидко. Багато хто віддасть перевагу зниження боргового навантаження, щоб краще підготуватися до можливих шоків або зберегти кошти для випадкових угод з поглинання. Єдина галузь, куди будуть продовжувати надходити інвестиції – це сланцева нафту.
За словами директора з досліджень в галузі upstream Ангуса Роджера (Angus Rodger), мега-операції з продажу активів в пермському басейні охарактеризували 2018 рік. “І ми очікуємо ще більше в 2019 році. Після того, як на купівлю сланцевих активів в 2018 році було витрачено близько $35 млрд, найбільші компанії серйозно налаштовані на те, щоб підтвердити свій успіх з довгострокової точки зору”, – зауважив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас