Євро дорожчає на новинах з Італії, ринок чекає засідань ФРС, Банку Англії і японського ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дорожчає на новинах з Італії, ринок чекає засідань ФРС, Банку Англії і японського ЦБ

Валюта
684
Євро зміцнюється щодо долара США на торгах в понеділок, незважаючи на більш слабкі, ніж очікувалося, дані про інфляцію в єврозоні за минулий місяць.
Європейська валюта отримала деяку підтримку за рахунок інформації про те, що італійські політики досягли угоди за новим проектом бюджету на 2019 рік, відзначають експерти.
Як повідомило новинне агентство ANSA, уряд Італії і депутати від популістських партій домовилися про зміну проекту бюджету на наступний рік із зменшенням цільового показника дефіциту бюджету.
Минулого тижня прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що уряд країни зміг знайти ресурси, які дозволять знизити цільовий показник дефіциту бюджету на 2019 рік до 2,04% ВВП з спочатку оголошених 2,4% ВВП.
Курс євро до долара США піднявся в ході торгів у понеділок до $1,1340 у порівнянні з $1,1306 на закриття попередньої сесії.
Споживчі ціни в єврозоні в листопаді поточного року зросли на 1,9% в річному вираженні, свідчать остаточні дані Статистичного управління Євросоюзу. Таким чином, інфляція сповільнилася в порівнянні з 2,2% в жовтні і виявилася мінімальною з травня. Попередні дані зафіксували підвищення на 2%, і економісти не очікували перегляду цієї оцінки.
Індекс ICE U. S. Dollar, що оцінює вартість долара США щодо шести основних світових валют, втрачає в ході торгів 0,3%.
Курс долара відносно єни опустився до 113,24 єни проти 113,39 єни за підсумками попередньої сесії, пара євро/єна торгується на рівні 128,4 єни в порівнянні з 128,2 єни в п’ятницю.
Курс фунта стерлінгів до долара піднявся до $1,2619 з $1,2583 на закриття попередніх торгів.
В центрі уваги ринку цього тижня засідання Федеральної резервної системи (ФРС), Банку Англії і Банку Японії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас