У Мінфіні назвали місяці 2019 року з піковим борговим навантаженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні назвали місяці 2019 року з піковим борговим навантаженням

Казна та Політика
1392
На погашення і обслуговування боргів у держбюджеті України на 2019 рік передбачено 417 млрд грн – майже третина бюджету.
Про це повідомляє заступник міністра фінансів Сергій Верланов.
Як зазначив Верланов, ці борги створені не сьогодні, вони створені попередніми урядами, “і по них настав, як кажуть американці, pay day”.
“Лютий, травень, вересень – це місяці пікового навантаження. Це виклик як для уряду, так і для всієї країни. 2019-й – рік найбільшого виклику в історії України з фінансування зовнішнього і внутрішнього боргу”, – додав він.
Водночас Верланов зазначив, що в цілому Мінфін дивиться на виконання бюджету цього і наступного року якщо не з оптимізмом, то принаймні із спокоєм. “Все, що треба було зробити, ми зробили. Ризики відомі, ми ними управляємо, у нас є план В, план С”, – сказав заступник міністра.
За даними Світового банку, в 2019 році уряду України знадобиться приблизно 7,7 млрд доларів (5,8% ВВП) для погашення державного боргу (в іноземній та національній валюті) і ще 2,9 млрд доларів (2,3% ВВП) для покриття прогнозованого дефіциту державного бюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас