Влада Росії зобов'язала держкомпанії відмовитися від іноземного софта - росЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Росії зобов'язала держкомпанії відмовитися від іноземного софта - росЗМІ

Технології&Авто
807
Перший заступник голови уряду і голова Мінфіну РФ Антон Сілуанов підписав директиву, що приписує держкомпаніям розробити чіткий план з переходу на вітчизняне програмне забезпечення.
Про це повідомляють «Ведомости» з посиланням на копію документа. Факт підписання директиви підтвердив представник першого віце-прем’єра Андрій Лавров.
Згідно з новою директивою Сілуанова, держкомпанії через десять днів після її отримання повинні скликати раду директорів, де держпредставники повинні схвалити директиву.
Після цього держкомпанії у двомісячний термін повинні затвердити план переходу на російський софт — до 2021 року його частка повинна перевищити 50%.
Аналогічні завдання повинні бути поставлені перед дочірніми структурами. Не всі держкомпанії готові вже зараз перейти на вітчизняне програмне забезпечення.
Джерело «Ведомостей», близьке до «Аерофлоту», вказує, що прискорене імпортозаміщення загрожує знизити конкурентоспроможність авіакомпанії і доходи. Це, в свою чергу, може позначитися на ціні квитків.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас