МВФ розглядає можливість підписання з Україною нової програми співпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ розглядає можливість підписання з Україною нової програми співпраці

Казна та Політика
614
Міжнародний валютний фонд, розглядаючи можливість підписання з Україною нової програми співпраці і виділення траншу, дуже серйозно контролює бюджет і чинний Податковий кодекс (ПК).
Про це сьогодні повідомила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова під час експертного обговорення щодо імплементації дій ВЕPS в Україні.
“Наступного тижня має відбутися засідання Ради директорів МВФ, де буде розглядатися питання України про виділення чергового траншу і підписання нової програми. МВФ, розглядаючи сьогодні можливість підписання з нами нової програми, дуже серйозно контролює бюджет і, в тому числі, чинний Податковий кодекс” , – сказала перший заступник глави НБУ.
Нагадаємо, МВФ призначив дату засідання Ради директорів щодо співпраці з Україною на 18 грудня.
Нацбанк очікує отримання чергового траншу від МВФ в розмірі від 1,4 до 1,9 млрд дол. до 25 грудня.
Раніше МВФ і влада України досягли домовленості щодо економічної політики для нової 14-місячної програми з Україною в форматі SBA на 3,9 млрд дол.
У МВФ зазначали, що винесення цього питання на Раду виконавчих директорів очікується після ухвалення парламентом поданого урядом Бюджету-2019, який Верховна Рада ухвалила вранці 23 листопада.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас