Євростат назвав найбагатші і найбідніші країни ЄС (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євростат назвав найбагатші і найбідніші країни ЄС (інфографіка)

Світ
5763
Статистична служба Європейського Союзу оприлюднила дані про фактичне індивідуальне споживанні в 2017 році (Actual Individual Consumption, AIC), яке є показником матеріального добробуту домогосподарств.
Про це повідомляє Євростат.
Дані засновані на паритеті купівельної спроможності, а також на останніх показниках ВВП країн Євросоюзу.
За даними статистичного відомства, в 2017 році показник AIC на душу населення варіювався від 54% в Болгарії до 132% в Люксембурзі.
Євростат назвав найбагатші і найбідніші країни ЄС (інфографіка)
У десяти країнах-членах ЄС показник був вищим від середнього показника по ЄС. Найвищий рівень був зареєстрований в Люксембурзі, на 32% вище від середнього по ЄС, і в Німеччині – на 22%. За ними йшли Австрія, Данія і Великобританія, де були зафіксовані рівні приблизно на 15% і 20% вищі від середнього по ЄС, і Бельгія, Фінляндія, Нідерланди, Швеція та Франція, рівень яких на 10% вищий від середнього по ЄС.
Споживання на душу населення для 13 держав-членів перебували на середньому по ЄС рівні або на 30% нижче. В Італії, Ірландії і на Кіпрі рівні були менш ніж на 10% нижчими від середнього по ЄС, а в Іспанії, Литві, Чехії та Португалії були між 10% і 20% нижчі.
Мальта, Словенія, Греція, Польща, Словаччина і Естонія були між 20% і на 30% нижче середнього. У п’яти державах-членах AIC на душу населення був більш ніж на 30% нижчим від середнього показника по ЄС. Латвія, Румунія, Хорватія та Угорщина були на 30-40% нижче, в той час як в Болгарії рівень AIC на душу населення більш ніж на 40% нижчий від середнього по ЄС.
Євростат назвав найбагатші і найбідніші країни ЄС (інфографіка)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас