ЄС виділив 4 млн євро на надання гуманітарної допомоги Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив 4 млн євро на надання гуманітарної допомоги Донбасу

Казна та Політика
122
Євросоюз виділив 4 млн євро на надання гуманітарної допомоги населенню сходу України в зв’язку з настанням зимового сезону. Про це заявив комісар з гуманітарної допомоги та управління кризами Крістос Стіліанідес.
Як повідомляється, це збільшує гуманітарну допомогу ЄС в Україні до 116 млн євро з 2014 року.
“Цивільне населення на сході України продовжує страждати після чотирьох років конфлікту. Європейський Союз продовжує підтримувати всіх, хто потребує, де б вони не були. Це наш гуманітарний і моральний обов’язок. Нове фінансування дозволить нам надавати допомогу неконтрольованим урядом районам, де гуманітарна ситуація залишається дуже складною”, – сказав Стіліанідес.
Зазначимо, Місія Міжнародного комітету Червоного Хреста направила чергову партію гуманітарної допомоги на тимчасово окуповану територію Донбасу.
Вантажівки перевозили для жителів Донецької області продуктові та гігієнічні набори, канцелярське приладдя, будівельні матеріали та одяг загальною вагою понад 147 тонн.
Додамо, проросійські бойовики 9 грудня обстріляли житлові будинки на Донбасі. Було зафіксовано як мінімум вісім зруйнованих житлових будинків на 150-метровій ділянці вулиці в селищі Чигарі в Південному (колишнє Ленінське) на північний схід від Донецька.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас