Держоргани зобов'яжуть підключатися до електронних сервісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держоргани зобов'яжуть підключатися до електронних сервісів

Казна та Політика
299
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру юстиції Павлу Петренку до кінця грудня 2018 року розробити і внести на розгляд уряду проекти постанов Кабміну про обов’язкове підключення органів місцевого самоврядування до електронних сервісів.
«До кінця місяця (грудня 2018 року – ред.) на засідання уряду винести всі питання щодо обов’язкового підключення до електронних сервісів всіх органів місцевого самоврядування та державних органів влади… В тому числі – впровадження електронних аукціонів на продаж лісу, а також Мінфін нехай підключиться щодо оприлюднення видатків місцевих бюджетів”, – сказав В.Гройсман під час урядового засідання в середу.
При цьому прем’єр-міністр додав, що норма може запрацювати не з початку 2019 року, а з лютого-2019.
Як зазначив в.о. міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, станом на 12 грудня через електронні аукціони були продані права оренди на 25 земельних ділянок, причому стартова ціна лота з 8% від нормативно-грошової оцінки зросла в середньому до 18,2%. Місцеві бюджети отримають близько 2 млн грн за продаж прав оренди цих земельних ділянок, зазначив М.Мартинюк.
«Поступове впровадження прав оренди земельних ділянок через електронні аукціони призводить до того, що державна земля в Україні передається в оренду за ціною, яка значно перевищує передачу такої землі приватними особами… Власники паїв повинні об’єднуватися, щоб вони могли краще відстоювати свої права», – підкреслив М.Мартинюк.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас