"Нафтогаз" пішов в американські суди через суперечку з "Газпромом — росЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" пішов в американські суди через суперечку з "Газпромом — росЗМІ

Фондовий ринок
361
НАК “Нафтогаз України” намагається залучити американські суди до розгляду з російським “Газпромом” про стягнення з нього 2,6 мільярда доларів, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу.
Про це пише “Коммерсантъ”.
Повідомляється, що 6 грудня українська компанія подала позови в суди Північного і Південного округів Техасу щодо американського підрозділу Gazprom Marketing&Trading, що входить до групи “Газпром”, і провідного аудитора запасів нафти і газу – консалтингової компанії DeGolyer&MacNaughton.
Обидва відповідачі зареєстровані в Техасі.
За даними видання, НАК просить зобов’язати їх надати інформацію та доступ до документів, які дозволять подати новий позов проти “Газпрому” в Нідерландах.
“У ньому “Нафтогаз” спробує оскаржити угоду, за якою “Газпром” передав акції зареєстрованого в Нідерландах оператора газопроводу “Турецький потік” російської дочірній структурі, через що українська сторона не змогла ці акції арештувати”, – сказано в статті.
“Газпром” від коментарів виданню відмовився.
Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж присудив виплату “Газпромом” “Нафтогазу України” штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів з транзитним контрактом. “Газпром” направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення.
За підсумками двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу “Газпром” зобов’язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас