Кабмін затвердив "Укрінтеренерго" постачальником "останньої надії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив "Укрінтеренерго" постачальником "останньої надії"

Енергетика
870
Кабінет Міністрів України, згідно із законом “Про ринок електроенергії”, затвердив ДП “Укрінтеренерго” постачальником “останньої надії”.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу з метою забезпечення споживача безперебійним отриманням електроенергії.
Згідно з проектом ухваленого розпорядження, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”, “Укрінтеренерго” визначено постачальником “останньої надії на період з 1 січня 2019 року по 1 січня 2021 року.
Згідно із законом “Про ринок електроенергії”, власники локальних енергетичних мереж (обленерго) протягом 18 місяців з моменту вступу закону в силу (спочатку – до 11 грудня 2018 року) повинні були відокремити діяльність з розподілу е/е від діяльності з її постачання. Після цього споживачі (крім побутових і малих непобутових), які отримують е/е за регульованим тарифом, до 11 грудня повинні обрати постачальника електроенергії і підписати з ним договір.
У разі, якщо такий договір не був своєчасно підписаний споживачем (а також у випадку, якщо постачальник не може виконувати зобов’язання з постачання е/е), постачання електроенергії йому здійснює постачальник “останньої надії” – юрособа, яка за визначених законом умов не має права відмовити в підписанні угоди. Угода з постачальником “останньої надії” гарантує споживачеві постачання е/е протягом 90 днів. За цей період споживач зобов’язаний визначитися з постачальником. Після закінчення зазначеного терміну постачальник “останньої надії” припиняє постачання е/е
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас