IBM продала програмні активи за 1,8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM продала програмні активи за 1,8 млрд доларів

Фондовий ринок
376
HCL Technologies повідомила про купівлю у IBM низки програмних активів за 1,8 млрд доларів. Йдеться про найбільше придбання, коли-небудь зроблене індійським постачальником ІТ-послуг.
Про це повідомляє інформаційне агентство “Рейтер”.
За умовами угоди, IBM передасть HCL бізнес, пов’язаний з розвитком семи програмних платформ: Appscan (для безпечної розробки додатків), BigFix (для безпечного керування пристроями), Unica (для автоматизації маркетингу), Commerce (для розвитку омніканальної електронної комерції), Portal, Notes & Domino (засоби електронної пошти та швидкої розробки додатків) і Connections (для спільної роботи). При цьому компанії є партнерами в галузі інтелектуальної власності за п’ятьма з цих продуктів.
“Активи, які ми купуємо, знаходяться в таких великих зростаючих ринкових сферах, як безпека, маркетинг і торгівля, які також є стратегічно важливими сегментами для HCL. Ці продукти добре сприймаються клієнтами та галузевими аналітиками”, – заявив президент і генеральний директор HCL С. Віджаякумар (C Vijayakumar).
Корпорація бачить “величезний потенціал” для створення продуктів типу “як сервіс” шляхом об’єднання наявного і придбаного ПЗ, додав він.
За словами старшого віце-президента IBM Джона Келлі (John Kelly), для компанії настав час відмовитися від цих продуктів, призначених для спільної роботи, маркетингу і комерції, які все частіше поставляються як автономні продукти.
В американській компанії додають, що для неї пріоритетними напрямками для інвестування стали штучний інтелект, Інтернет речей, інформаційна безпека і управління ланцюгами поставок.
Закрити операцію планується в першій половині 2019 року. Спочатку її повинні схвалити регулюючі органи.
Сумарний обсяг ринку, на який націлені продані HCL продукти IBM, оцінюється більш ніж в 50 млрд доларів. За рахунок цієї Угоди HCL розраховує на додаткову виручку в розмірі 650 млн доларів у другий рік після закриття угоди.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас