Фунт дорожчає після різкого падіння напередодні, долар послаблюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт дорожчає після різкого падіння напередодні, долар послаблюється

Валюта
374
Фунт стерлінгів зміцнюється щодо долара США та євро на торгах у вівторок після різкого падіння за підсумками попередньої сесії на новині про перенесення голосування в британському парламенті за угодою з ЄС про умови Brexit.
Напередодні прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про скасування голосування в Палаті громад, запланованого на 11 грудня. У вівторок представник Т. Мей повідомив, що голосування пройде до 21 січня 2019 року.
Британський прем’єр у вівторок розпочала тур європейськими країнами, щоб спробувати домогтися пом’якшення умов Угоди про умови виходу Великобританії з ЄС. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не бачить можливості для перегляду умов угоди, але бачить можливість для прояснення її деталей, пише The Wall Street Journal.
Курс фунта до долара на торгах у вівторок піднявся на 0,4% – до $1,2612.
Вартість європейської валюти щодо фунта опустилася на 0,2%, до 0,9026 фунта.
Певне ослаблення побоювань щодо ситуації у Великобританії надає підтримку і євро, враховуючи, що “жорсткий” Brexit вважається негативним чинником і для економіки єврозони, відзначає MarketWatch.
Пара євро/долар у вівторок торгується на рівні $1,1383 в порівнянні з $1,1356 на закриття попередньої сесії.
Ослабленню долара також сприяє певне збільшення апетиту до ризику на світових ринках на тлі збільшених очікувань просування США і Китаю у вирішенні торгових проблем.
За даними агентства Bloomberg, Китай готується до зниження мит на імпорт американських автомобілів. Джерела агентства повідомили у вівторок, що пропозиція про скорочення мит до 15% з нинішніх 40% була представлена в уряд і буде розглянута в найближчі дні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас